Mi az a lágycsontkovácsolás

Tibold Zoltán lágycsontkovács kezelés közben

Kezdjük a legfontosabbal, a kezelés alatt nem fejtek ki a csigolyákra közvetlenül nyomó, feszítő hatást. A kemény, sokszor kíméletlen erőkifejtés helyett, egy speciális masszázstechnikával fellazítom az izomzatot így az ízületek jellemzően maguktól helyükre ugranak.

Tehát nem a csontokra fejtek ki fizikális hatást, hanem a körülöttük lévő izomzatot dolgozom meg, ezáltal az ízületek maguktól a helyükre kerülnek. Ezen finom mozdulatoknak köszönhetően már pár perc után érezhető javulást szoktak a vendégeim tapasztalni.

A lágy csontkovácsolás tradicionális csontkovács technikák, távol keleti masszázs elemek és célzott manuálterápiás fogásokból áll össze.

Miben különbözök a többi lágy csontkovácstól?

Én egy speciális módszert használok, amit a méltán híres és országszerte ismert és elismert Érmelléki Attila dolgozott ki. Az Érmelléki Módszer többféle masszázstechnika és ízületi mobilizációs technika továbbfejlesztésével és egyesítésével jött létre. Ennek a speciális technikának és az ehhez társuló lágy mobilizációs nyújtásoknak több ezer ember vehette már hasznát.

Fájdalmas a lágy csontkovácsolás?

NEM egy csontkovács, aki jól végzi a munkáját soha nem okoz fájdalmat mivel a lágy csontkovácsolás még kíméletesebb módszer, így garantálom, hogy nem fogok fájdalmat okozni.

Miért alakulnak ki fájdalmak?

A legtöbb esetben a helytelen életmód és a mozgásszegény életforma szokott problémát okozni. Mozgás hiányában az ízületek és az izmok meg tudnak keményedni később pedig akár össze is tudnak csomósodni. Amikor ez megtörténik, akkor a csigolyákat el tudják egymástól tolni és az idegszálakra feszítő nyomást gyakorolni. Ebben az esetben a betegnek olyan panaszai jelentkeznek, amik a mindennapi életben nagyon kellemetlen tüneteket tudnak okozni

Jellemzően milyen panaszokkal szokták kérni a lágy csontkovácsolást?

A tünetek tárháza végtelen, de a legtöbbször fizikai fájdalom, mozgásprobléma súlyosabb esetekben akár egyensúlyzavar vagy ha nem fordulnak hozzám időben, akkor később az egész testre kiható funkcionális problémák sora is jelentkezhet.

Elég egyszer elmennem egy ilyen lágy csontkovács kezelésre?

Nyilván a válasz sokkal bonyolultabb, minthogy ezt ebben a kis blogcikkben ki tudjam fejteni. Fontos egy dolgot tisztázni. A mai felgyorsult mozgásszegény világunkban már szinte minden második ember küszködik mozgásszervi problémával. Ezek a problémák egyszer valamiért létrejöttek amikor eljönmek hozzám én egy hatékony és megbízható módszer segítségével meg tudom szüntetni ezeket a tüneteket, de ha a kezelést nem követi egy életmód váltás, akkor előbb vagy utóbb megint vissza fog térni ugyanaz a probléma.

Milyen tünetek esetén javasolt a kezelés?

Derék, csigolya, keresztcsonti fájdalmak enyhítése, “becsípődések” megszüntetése
Gerinc eredetű szervi problémák megelőzése, kezelése Izmok, csontok, kis és nagy ízületek sérülése vagy kóros működészavara
Tartási problémák, gerincferdülés, lúdtalp, teniszkönyök, golfkönyök
Mozgáshiány okozta ízületi és izombetegségek
A vázrendszer egészségének megőrzése
Nyakmerevség, nyaki csigolyák elmozdulása, meszesedése, izomfeszülés okozta fejfájások , ujj és kéz zsibbadás megszüntetés

Milyen tünetek esetén NEM javasolt a kezelés?

Nyaki borda, nyaki erek meszesedése,
Csontritkulás,
Kiszakadt porckorong sérv vagy több sérv (3-4 felett),
Nyitott hátgerinc; Friss gerincsérülés,
Csigolya becsúszás, csigolya ívszakadás,
Heveny gyulladásos állapot,
Fejlődési rendellenesség,
Műtétek utáni 6-8 hetes időszak,
Várandósság,
Pánikbetegség, skizofrénia, autizmus,
Daganatos megbetegedés/sugárterápia, kemoterápia alatt állók,
Friss törések/traumák,
Friss szalagszakadás,
Trombózis,
Sztóma,
Teljes bénulás/csak tolókocsival közlekedni tudók esetén nem javasolható a kezelés.ezáltal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük