Hogyan segítek az izületi panaszokban

Hogyan segítek az izületi panaszokban

A modern ember leggyakoribb panasza az ízületeivel kapcsolatos. Felmérések szerint az emberek 80%-a szenved ettől a fájdalmakkal teli problémától.

Mitől tud kialakulni ízülteti panasz?

Az ízületeink az egyik legkényesebb részei a testünknek. Akkor is tönkre tudnak menni, ha semmilyen külső vagy belső hatás nem éri őket. Gondoljunk csak a mozgásszegény életmódból adódó panaszokra. Mivel a mozgásszegény életmódunk következtében csak az ízületeink kis részét használjuk rendszeresen, a „használaton kívüli” részek könnyen elmerevednek. Ennek a merevedésnek köszönhetően kialakuló fájdalmak miatt a testtartásunk is elkezd szépen lassan deformálódni, hiszen tudatosan vagy tudat alatt, úgy próbál az ember ülni állni, hogy ne érezze a sokszor még enyhe fájdalmat. Ennek a deformálódott testtartásnak köszönhetően kialakul az aszimmetrikus tartás, ami magával vonz még tucatnyi betegséget és kellemetlen mozgásszervi panaszt. Természetesen még rengeteg oka lehet a panaszok kialakulásának, de a mai modern világban a mozgásszegény életforma az egyik fő kiváltó ok. Természetesen nem csak a sok ülés a lehetséges kiváltó oka a problémák, hiszen a túlzott, megerőltető mozgás, a bemelegítés hiányából fellépő húzódás és még ezer oka lehet az ízületi panaszok kialakulásának.

Hol szokott a leggyakrabban kialakulni ízületi probléma?

A probléma az ízületeinknek szinte bármely részén kialakulhat, de a leggyakoribb a csípő, a térd, és a vállízület, illetve a gerinc és az ujjízületek területe.

Hogyan segít a csontkovács az ízületi problémákon?

Egy szakképzett csontkovács a kezelés(ek) során kilazítja, kimozgatja az ízületi panaszokat és fájdalmakat okozó blokkokat. Ehhez először egy speciális masszázstechnikát alkalmaz, amivel ellazítja az ízületek körüli izmokat, izomcsoportokat. Miután a tartóizmok kellően ellazultak megfelelő technika segítségével könnyedén és főleg fájdalom és sérülésmentesen a helyre tudja tenni a kimozdult testrészeket. A fent leírtakból is jól látszik, hogy a sima masszázs azért nem szokott megfelelő eredményt hozni főleg meg nem hosszú távon, mert egy masszőr csak az izmokat lazítja el, de nem rakja helyére a kimozdul részeket. Habár a masszázs során ellazított izmok ideiglenesen enyhíteni tudják a fájdalmakat, de azok hosszútávon vissza fognak térni.

Lehetséges a megelőzés?

IGEN! Az első és legfontosabb, hogy sokat kell mozogni. Minden mozgásforma előtt megfelelő módon be kell melegíteni, kerülni kell a hírtelen nagy súlyok mozgatását. Idősebb korban vannak remek ízületvédő készítmények, amelyek az ízületek rugalmaságát meg tudják tartani. Mindig ki szoktam hangsúlyozni, hogy a prevenció a legjobb gyógymód.

Mi történik a kezelés után?

A kezelésem hatására az ízületi panaszaid megszűnnek, ugyanis a merev ízületek visszanyerik a rugalmasságukat, így szinte azonnal felszabadultabban tudsz mozogni! Ezen felül, mivel a szimmetriát is visszaállítom a testedben, olyan öngyógyító folyamatok is beindulnak, amik messze túl mutatnak az eredti problémán. Mozgásod könnyed lesz és felszabadult, ezáltal a mindennapi testedzés is sokkal kényelmesebb lesz, talán ez majd abban is segít hogy egyáltalán elkezdj mozogni.

Elérhetőségeim

Tibold Zoltán csontkovács telefonszám
Tibold Zoltán csontkovács email cím
Tibold Zoltán csontkovács cím

2900 Komárom, Táncsics Mihály utca 34.

Tibold Zoltán csontkovács cím

1126 Budapest, Szendrő u. 36. (Egocentrum szépségszalon)

Időpontfoglalás

Jelenleg telefonon vagy emailen lehet időpontot foglalni. Várom hívását minden hétköznap 8-18 óra között.

Tibold Zoltán csontkovács telefonszám
Tibold Zoltán csontkovács email cím

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük