Hogyan segítek az izületi panaszokban

Hogyan segítek az izületi panaszokban

A modern ember leggyakoribb panasza az ízületeivel kapcsolatos. Felmérések szerint az emberek 80%-a szenved ettől a fájdalmakkal teli problémától.

Mitől tud kialakulni ízülteti panasz?

Az ízületeink az egyik legkényesebb részei a testünknek. Akkor is tönkre tudnak menni, ha semmilyen külső vagy belső hatás nem éri őket. Gondoljunk csak a mozgásszegény életmódból adódó panaszokra. Mivel a mozgásszegény életmódunk következtében csak az ízületeink kis részét használjuk rendszeresen, a “használaton kívüli” részek könnyen elmerevednek. Ennek a merevedésnek köszönhetően kialakuló fájdalmak miatt a testtartásunk is elkezd szépen lassan deformálódni, hiszen tudatosan vagy tudat alatt, úgy próbál az ember ülni állni, hogy ne érezze a sokszor még enyhe fájdalmat. Ennek a deformálódott testtartásnak köszönhetően kialakul az aszimmetrikus tartás, ami magával vonz még tucatnyi betegséget és kellemetlen mozgásszervi panaszt. Természetesen még rengeteg oka lehet a panaszok kialakulásának, de a mai modern világban a mozgásszegény életforma az egyik fő kiváltó ok. Természetesen nem csak a sok ülés a lehetséges kiváltó oka a problémák, hiszen a túlzott, megerőltető mozgás, a bemelegítés hiányából fellépő húzódás és még ezer oka lehet az ízületi panaszok kialakulásának.

Hol szokott a leggyakrabban kialakulni ízületi probléma?

A probléma az ízületeinknek szinte bármely részén kialakulhat, de a leggyakoribb a csípő, a térd, és a vállízület, illetve a gerinc és az ujjízületek területe.

Hogyan segít a csontkovács az ízületi problémákon?

Egy szakképzett csontkovács a kezelés(ek) során kilazítja, kimozgatja az ízületi panaszokat és fájdalmakat okozó blokkokat. Ehhez először egy speciális masszázstechnikát alkalmaz, amivel ellazítja az ízületek körüli izmokat, izomcsoportokat. Miután a tartóizmok kellően ellazultak megfelelő technika segítségével könnyedén és főleg fájdalom és sérülésmentesen a helyre tudja tenni a kimozdult testrészeket. A fent leírtakból is jól látszik, hogy a sima masszázs azért nem szokott megfelelő eredményt hozni főleg meg nem hosszú távon, mert egy masszőr csak az izmokat lazítja el, de nem rakja helyére a kimozdul részeket. Habár a masszázs során ellazított izmok ideiglenesen enyhíteni tudják a fájdalmakat, de azok hosszútávon vissza fognak térni.

Lehetséges a megelőzés?

IGEN! Az első és legfontosabb, hogy sokat kell mozogni. Minden mozgásforma előtt megfelelő módon be kell melegíteni, kerülni kell a hírtelen nagy súlyok mozgatását. Idősebb korban vannak remek ízületvédő készítmények, amelyek az ízületek rugalmaságát meg tudják tartani. Mindig ki szoktam hangsúlyozni, hogy a prevenció a legjobb gyógymód.

Mi történik a kezelés után?

A kezelésem hatására az ízületi panaszaid megszűnnek, ugyanis a merev ízületek visszanyerik a rugalmasságukat, így szinte azonnal felszabadultabban tudsz mozogni! Ezen felül, mivel a szimmetriát is visszaállítom a testedben, olyan öngyógyító folyamatok is beindulnak, amik messze túl mutatnak az eredti problémán. Mozgásod könnyed lesz és felszabadult, ezáltal a mindennapi testedzés is sokkal kényelmesebb lesz, talán ez majd abban is segít hogy egyáltalán elkezdj mozogni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük