Piócázás, mint alternatív gyógymód

Tibold Zoltán lágycsontkovács feleségével

Fedezzd fel, hogyan forradalmasítja a pióca az alternatív gyógyászatot!

Alternatív gyógyászatnak nevezik azokat a gyógymódokat, amelyek különböznek a hagyományos orvosi eljárásoktól. Ezeket az eljárásokat a kultúrák a világ minden tájáról összegyűjtötték. Az alternatív gyógyászat az egészség megőrzését, helyreállítását és javítását célozza. A pióca egyike a sok, a hagyományos gyógyászatban is alkalmazott alternatív gyógymódnak. Ebben a blogban megvizsgáljuk, hogyan forradalmasítja a pióca az alternatív gyógyászatot!

Mi az az alternatív gyógyászat?

Az alternatív gyógyászat olyan gyógymódok összefoglaló elnevezése, amelyek különböznek a hagyományos orvosi eljárásoktól. Az alternatív gyógyászat a természeti gyógymódokra épül, ilyen például a homeopátia, akupunktúra, növényi gyógyászat, fizioterápia.

Az alternatív gyógyászat célja az egészség megőrzése, helyreállítása és javítása.

Az alternatív gyógyászat számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a hagyományos orvostudományhoz képest. A legfontosabb, hogy az alternatív gyógymódok általában kevesebb mellékhatásal járnak, és kevésbé fájdalmasak, mit a modern alternatívák. Ha valaki komolyan veszi az alternatív gyógyászatot. akkor az alapjaiban változtathatja meg az életmódját, és segítheti a betegségek megelőzésében vagy kezelésében.

A piócázás története az alternatív gyógyászatban

A piócázás egy nagyon régi gyógymód, amelynek története visszavezethető az ókori Egyiptomig. Már az ókori orvosok is a piócákat használták, hogy megszüntessék a betegségek tüneteit. Később az arab orvosok fejlesztették tovább a terápiát és már komoly betegségek kezelésére vagy a tünetek ennyhítésére használták.  A 18. században az eljárás már az  Egyesült Államokban is elterjedt.

Az elmúlt években a pióca terápia növekvő népszerűségnek örvend az alternatív gyógyászatban. Ma az orvosok és más egészségügyi szakemberek a világ minden tájáról alkalmazzák a pióca terápiát a betegek gyógyítására.

A pióca használatának előnyei az alternatív gyógyászatban

A pióca használata számos előnnyel jár az alternatív gyógyászatban. Először is, nagyon hatékony lehet a bőrbetegségek kezelésében, serkentheti a bőr regenerációját, és a bőrsejtek helyreállítását. Másodszor, nagyon hatékony lehet a nyirokrendszer működésének javításába, stimulálhatja a nyirokrendszer működését, ami segíthet a toxinok eltávolításában a szervezetből.

A pióca terápiának nem csak fizikai, hanem számos mentális és érzelmi előnyei is vannak.

A kezelés serkentheti a jó hangulatot, csökkentheti a stresszt, és segíthet a fájdalomcsillapításban, segíthet a betegeknek az egészséges életmód elérésében.

Hogyan használják a piócákat az alternatív gyógyászatban?

Az orvosok és más egészségügyi szakemberek általában a pióca terápiát azoknál a betegeknél alkalmazzák, akiknek bőrbetegsége, nyirokrendszeri problémái, vagy mentális és érzelmi problémái vannak. Minden betegségre más-más piócát kell használni. Azt, hogy mikor melyik a megfelelő, azt a terapeuta szokta kiválasztani a tünetek alapján.

A kiválasztott pióca a bőrre helyezve elkezd „táplálkozni”. Sokan nem is tudják, de spontán új hajszálérhálózat jön létre a pióca és az ember között a kezelés alatt . Ez a kis állít akár a testének 10-szeresére is meg tud duzzadni. Általában 15ml vért szív ki és körülbelül ugyanannyi kifolyik a szájszerve mellett. Extrém esetben 24 órával a kezelés után is szivároghat a vér a sebből. A pióca nyála teljesen steril, általa betegséget, fertőzést nem lehet elkapni. A kezelés hossza 10 perctől akár 4 óráig eltarthat.

A pióca használatának kockázatai az alternatív gyógyászatban

Mint fent említettem, a pióca nyála teljesen steril, ettő függetlenül nagyon ritka esetben előfordulhat helyi fertőzés. Ez nem a pióca nyála miatt, hanem a bőrön létrejött heg elfertőződésével van összefüggésben.

Fontos, hogy a kezelés után tisztán tartsuk a „sebet”.

Előfordulhat még enyhe fájdalom, akár 24 órán tartó szivárgás, allergiás reakció, hőmérséklet emelkedés, közérzetromlás.

Kinek nem javallott a kezelés?

A piócás kezelés kontraindikált az alábbi esetekben:

 • Antikoaguláns, véralvadást gátló gyógyszerek szedése (Pl. Marcumar, Syncumar, Varfarin, Heparin, és számos új véralvadásgátló gyógyszer)
 • Hemofilia, vérzékenység, hematológiai megbetegedések.
 • Erozív gasztrítisz, akut gyomorfekély és gyomorhurut.
 • Alkoholizmus
 • Belső vérzések, gastro-intestinalis (gyomor-bélcsatornához tartozó).
 • Anémia (vérszegénység).
 • Immungyengeség (kemoterápia, TBC, AIDS, HIV betegeknél nem szabad alkalmazni)
 • Akut stádiumban lévő fertőző betegségek.
 • Sebgyógyulási zavar és nehézségek (Pl. diabetes mellitus, jelentős túlsúly, hosszabb ideig tartó kortizonnal való terápia)
 • Ismert allergia a pióca hatóanyagai ellen, vagy ha hajlam van fehérje allergiára, akkor ellenjavallt mert a piócák idegen fehérjékkel rendelkeznek.
 • Tartós hypotensio (alacsony vérnyomás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük